Glaserat äppelflan

Glaserat äppelflan
Foto: TV4

En klassisk fransk dessert som är både lätt att baka och tacksam att bjuda på. Variera med färska persikor, aprikoser eller päron, allt efter säsong.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 3-4 äpplen, skalade, klyftade
  • ca 2 dl gelé - äpple eller röda vinbär

Gör så här

  1. Nyp ihop en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 225°. Kavla ut degen, klä en pajform med den och nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten, så att inte degen glider ner. Grädda 10 minuter.
  3. Ta ut formen och ta bort folien. Lägg på tunt skurna äppelklyftor. Grädda klart 15-20 minuter. Smält gelén och skeda över den färdiga pajen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept