Glaserade revbensspjäll med rödkål

Glaserade revbensspjäll med rödkål
Foto: TV4

Visst kan man steka spjället rätt upp och ner med salt och peppar. Men ibland smakar det fint med en blänkande, smakmättad glasering på ytan. Servera som middagsmat med kokt potatis och rödkål eller som rätt på buffébordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg Revbensspjäll
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 msk senapspulver
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • rödkål och kokt potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Krydda spjället med salt och peppar. Stek i ugnen tills benen släpper köttet, ca 45 minuter.
  2. Smält svartvinbärsgelé i en liten kastrull på svag värme. Blanda ner senapspulver, soja, ingefära och kajennpeppar till glasyren.
  3. Pensla spjället på båda sidor med glasyren och låt det steka färdigt, vilket tar ca 15 minuter. Pensla köttet då och då tills glasyren tar slut. Passa noga så att köttets yta inte blir för mörk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept