Glaserade grönsaker

Glaserade grönsaker
Foto: TV4

Det här tillbehöret passar till alla dina vardagsmiddagar. Allra godast smakar rätten tillsammans med fisk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 potatisar
  • 2 fänkål
  • 1 zucchini
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 dl tomatpuré
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 krm rårörsocker

Till servering:

  • svarta oliver
  • färsk oregano
  • crème fraiche

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den och zucchinin i skivor. Ansa fänkålen och skär i klyftor.
  2. Koka upp buljong och tomatpuré. Krydda med salt, peppar och socker. Lägg i potatis och fänkål och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Ta av locket, lägg i zucchini och sjud i ytterligare 5 minuter.
  3. Strö över svarta oliver och färsk oregano före servering. Toppa med crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept