Glaserade filémedaljonger

Glaserade filémedaljonger
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glaserade filémedaljonger

10 ingredienser

En rätt för den som vill ha maten helt klar då gästerna kommer. Köttet håller sig saftigt under den stelnade consommén.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg fläskfilé
  • 150 g bredbar pastej (t ex fågelpastej)
  • 1 dl grädde, vispad
  • 1 förp consommé
  • 2-3 msk sherry
  • 1 förp tryffelersättning
  • 2-3 blad gelatin
  • 1 förp kronärtskockshjärta
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär filén i bitar ca 4 cm. Platta ut, krydda och stek på båda sidor.
  2. Lägg på fat och låt kallna. Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 min. Värm consommén ospädd med sherry, rör ned gelatinet så det smälter. Ställ i kyl tills den börjar tjockna.
  3. Rör ut pastejen med grädde, spritsa på köttet.
  4. Lägg kronärtskockshjärtan vid sidan. Skeda consommén över när den börjar stelna och strö på tryffelersättning. Kokt pressad potatis till.