Glaserade filémedaljonger

Glaserade filémedaljonger
Foto: TV4

En rätt för den som vill ha maten helt klar då gästerna kommer. Köttet håller sig saftigt under den stelnade consommén.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg fläskfilé
  • 150 g bredbar pastej, t ex fågelpastej
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 burk consommé
  • 2-3 msk sherry
  • 1 burk tryffelersättning
  • 2-3 blad gelatin
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär filén i bitar ca 4 cm. Platta ut, krydda och stek på båda sidor.
  2. Lägg på fat och låt kallna. Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 min. Värm consommén ospädd med sherry, rör ned gelatinet så det smälter. Ställ i kyl tills den börjar tjockna.
  3. Rör ut pastejen med grädde, spritsa på köttet.
  4. Lägg kronärtskockshjärtan vid sidan. Skeda consommén över när den börjar stelna och strö på tryffelersättning. Kokt pressad potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept