Glaserad schalottenlök

Glaserad schalottenlök
Foto: TV4

Lök passar bra ihop med något sött, kanske för att den är lite söt i sig. Servera de glaserade lökarna som tillbehör till grillat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 schalottenlökar
  • vatten och salt
  • 1 msk smör
  • 1 krm rårörsocker
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist färsk timjan
  • 2 apelsiner, skal och saft
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skala löken och lägg den i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker lökarna och salta. Tillsätt smör, socker, lagerblad och timjan. Koka upp, lägg på lock och sänk värmen. Låt sjuda i ca 5 minuter. När det kokat torrt så börjar det glasera.
  2. Tvätta apelsinerna noga och strimla skalen. Riv apelsinskalet, pressa ut saften och tillsätt skal och saft.
  3. Ta av från plattan och vänd ner olivoljan. Servera löken ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept