Glaserad picnic-bog med lök

Glaserad picnic-bog med lök
Foto: TV4

Köttet blir mört och smakar mera om det får ligga i marinad ett dygn.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 1,5 kg grisbog, färsk, i två bitar
  • salt
  • Marinad:
  • 1 st morot, stor
  • 1 st gul lök, i klyftor
  • 1 klyfta vitlök, delad
  • 8 korn svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 st lagerblad
  • 5 dl rött vin
  • 5 msk vinäger

Till stekningen:

  • 1 dl buljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 10-12 st smålökar

Gör så här

  1. Lägg köttbitarna i en trång skål. Blanda marinaden och slå den över. Salta lätt över köttet. Täck kärlet och ställ det svalt 24 timmar. Vänd det några gånger under tiden.
  2. Ta upp köttet och torka av det. Sila marinaden, men kasta inte grönsakerna. Bryn köttet med matfett i en stekgryta och därefter grönsakerna. Blanda buljong med tomatpuré och silad marinad och häll det i grytan.
  3. Låt koka på svag värme under lock 1 1/2–2 timmar och vänd köttet i grytan några gånger.
  4. Bryn de skalade lökarna i stekpanna Sänk värmen och låt dem eftersteka tills de blir mjuka. Strö över lite socker för att få fin färg.
  5. Ta upp köttet ur grytan och skiva det. Red av såsen med lite vetemjöl utrört i vatten. Servera med kokt potatis och ättiksgurka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept