Glaserad kycklingleverpastej

Glaserad kycklingleverpastej
Foto: TV4

Ibland vill man överraska både sig själv, sin familj eller gäster – och då gör man sin egen leverpastej glaserad med en god buljong.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 600 g fryst kycklinglever
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 6 ansjovisfiléer
  • 1,5 msk ströbröd
  • 2 dl mellangrädde
  • 0,5 tsk timjan
  • 5-7 cl konjak
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 burk Campbells consommé
  • några smågurkor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka ihop den ospädda consommén till hälften. Låt svalna.
  3. Smöra en avlång bakform ca 1 1/2 l. Stek 200 g av den halvtinade levern, krydda. Mixa resten av levern till färs, tillsätt övriga ingredienser.
  4. Fyll formen med färs, varvad med stekt lever.
  5. Täck formen med folie, stick några lufthål och grädda i nedre delen av ugnen en knapp timme. Låt svalna.
  6. Täck med skivade gurkor och skeda den halvstelnade gelén över. Ställ i kyl över en natt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept