Glaserad körsbärsbavaroise med varm brynt smörkaka, kaffekräm, marinerade körsbär och citrusmaräng
En förenklad variant av Kocklandslagets bidrag till OS.
Ingredienser
Körsbärsbavaroise
- 100 g körsbärspuré
- 36 g strösocker
- 32 g äggula (spara äggvitan till brynt smörkakan)
- 2 g gelatin
- 20 g matyoghurt
- 76 g grädde
Körsbärsglace
- 150 g strösocker
- 150 g körsbärssaft
- 150 g körsbärssaft
- 10 g majsstärkelse
- 6,5 g gelatin
Brynt smörkaka
- 120 g smör, brynt smör
- 120 g florsocker
- 120 g äggvita
- 48 g mandelmjöl
- 48 g vetemjöl
- 30 g lönnsirap
- 1 g salt
- 1 g bakpulver
Kaffekräm
- 10 g kaffeböna
- 50 g grädde, som efter dragning blir 35 g grädde
- 50 g mjölk, som efter dragning blir 35 g mjölk
- 19 g äggula (spara äggvitan till citrusmarängen)
- 9 g strösocker
- 30 g smör
- 65 g dulcey choklad från Valhrona, hackad
Citrusmaränger
- 150 g strösocker
- 75 g vatten
- 100 g äggvita
- 50 g strösocker
- 5 g citron, saft från