Glaserad chokladtårta

Glaserad chokladtårta
Foto: TV4

Det kan vara roligt att glasera chokladtårtan på ett annorlunda sätt. Här har vi gjort mönster med vit choklad.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk smör (rumstempererat)
  • 4 rutor vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält den mörka chokladen och låt den svalna lite. Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten. Rör till sist ner den avsvalnade chokladen.
  2. Fyll en smörad och mjölad bakform och grädda kakan i ca 35 minuter. Låt den kallna helt innan du brer på glasyr.
  3. Glasyr: Smält chokladen och låt den svalna lite, rör ner det rumsvarma smöret. Bre glasyren över kakan. Smält den vita chokladen och spritsa den över kakan i ett mönster. Låt glasyren stelna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept