Gladys sjögräspanerade lax med saffranssås

Gladys sjögräspanerade lax med saffranssås
Foto: Lena Koller
Gladys del Pilar SMKVIP
Gladys del Pilar SMKVIP

Gladys sjögräspanerade lax med saffranssås

Av: Gladys del Pilar

Från: Sinnenas mat

12 ingredienser

”Jag är ingen utbildad kock, jag har bara en stor passion för mat och genom att pröva mig fram har jag hittat rätter som verkligen är jättegoda.” - Gladys del Pilar

Ingredienser

portioner
  • 4 portionsbitar färsk laxfilé
  • ris, till servering

Saffranssås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 förp saffran [0,5 g]
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt

Panering:

  • 1 förp nori
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 msk thaisalt
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 1 dl vita sesamfrön

Gör så här

  1. Sås: Häll crème fraiche i en skål och hacka eller pressa i vitlök en. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en slät sås.
  2. Panering: Värm ugnen till 150°. Riv ner noribladen i en mixer och mixa till små, små bitar. Häll i resten av ingredienserna och rör om med en sked.
  3. Lägg blandningen på en tallrik och panera laxfiléerna däri.
  4. Lägg filéerna i en smord ugnsform och låt stå i ugn i cirka 30 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med saffranssåsen och riset.