I samarbete med Scan

Glacerad lårklubba S:t Louis style med friterade sötpotatis fries och tomatillosalsa

Glacerad Lårklubba S:t Louis style med friterade sötpotatis fries och tomatillosalsa
Foto: Scan
45 m
4

Du behöver

  • 1 förp Scan lårklubba, alspånsrökt, slow cooked
  • BBQ-sås, valfri favorit

Sötpotatisfries

  • 2 st sötpotatisar, strimlade
  • 0,5-1 dl maizena
  • 1 msk vitlökspulver
  • 0,5 msk spanskt paprikapulver
  • 1 krm kanel
  • 1 msk råsocker
  • 3 msk flingsalt
  • olja, att fritera i

Tomatillo & svart bönsalsa

  • 1 avokado, tärnad
  • 3 msk limejuice
  • 0,5 tsk salt
  • 2-3 st tomatillos, fintärnade
  • 2,5 dl koriander, hackad
  • 1 burk svarta bönor, sköljda
  • 0,5-1 jalapeno, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lårklubba
    Ta vätskan från lårklubbsförpackning och blanda med BBQ-sås. Pensla såsen på lårklubban och grilla snabbt, lägg sen med lock på indirekt värme i 10-15 minuter. Ta ut och servera med tillbehör.
  2. Sötpotatis Fries
    Börja med att vända potatisstrimlor i maizena, skaka av ordentligt och fritera sen strimlorna i omgångar på 150 grader i 2-3 minuter, lyft ur och låt torka på hushållspapper.
  3. Mixa ihop paprikapulver, kanel, socker och blanda sen med flingsalt. Hetta upp fritös/kastrull till 175-180°C och lägg i strimlorna igen. Lyft sötpotatisen ur oljan och krydda med kryddblandning, servera direkt.
  4. Tomatillo & Svart bönsalsa
    Blanda avokado med 1 msk limejuice och salt. Blanda sen i tomatillos, koriander, bönor och jalapenos, smaka av med resterande limejuice, olivolja, salt och peppar. Låt dra i 30 minuter innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept