Pasta amatriciana

20 min
4
Pasta amatriciana
Foto: TV4

Romarnas klassiska pastasås med passerade tomater, pancetta och pecorino.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Välkomstdrink: Prosecco Carpene malvolti artikelnr: 89625
Förrätt: Velletri riserva artikelnr: 22314

2 oktober 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g pennette
  • 0,25 dl grovt salt
  • 300 g pancetta (eller rökt sidfläsk)
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk peperoncino (torkad röd chili)
  • 400 g passerade tomater
  • 50 g pecorino, riven

Gör så här

  1. Sätt på pastavattnet, ca 3 liter, tillsätt salt när det kokat upp och därefter pastan. Under tiden så förbereds såsen.
  2. Skär pancettan i tärningar. Skala och hacka vitlöken och riv osten.
  3. Häll olja i en stekpanna, lägg i vitlöken och peperoncino och därefter pancettan. När vitlöken blivit lite guldbrun och pancettan genomskinlig, häll ner de passerade tomaterna och låt puttra i ca 10 min på svag värme.
  4. När pastan är kokt (al dente) ca 12 min, blanda tillsammans med såsen och strö över den rivna pecorinon och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept