Parmigiana nel parmigiano

45 – 60 min
4
Parmigiana nel parmigiano
Foto: tv4

Aubergineröra i parmesankorg toppad med glaserad körsbärstomat och färsk basilika

Dryck
2065 Casas Patronales Sauvignon Blanc Riesling Gewürztraminer
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 oktober 2013
Visa mer
45 – 60 min
4

Du behöver

Parmesankorg

  • 200 g parmesanost

Aubergineröra

  • 4 medelstora aubergine
  • 2 gula lökar
  • 500 g passerad tomat
  • 6 + 2 msk olivolja
  • 3 msk färdig tomatsås
  • färsk basilika
  • 2 buffelmozzarella
  • salt och peppar efter smak
  • 8 körsbärstomater till garnering
  • 1 msk socker
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Parmesankorg
    Riv parmesanost och smält fyra små högar i en teflonpanna, låt dem svalna över en skål så att de formas till små korgar
  2. Aubergineröra
    Skär aubergine i små tärningar, stek med 6 msk olivolja till de blir gyllenbruna.
  3. Fräs hackad lök i olja, tillsätt passerad tomat, smaksätt med salt, peppar och basilika. Låt blandningen sjuda ca 30 minuter.
  4. Häll den färdiga tomatsåsen i pannan med de stekta auberginetärningarna.
  5. Skär mozzarella i tärningar och blande ner i aubergineröran.
  6. Fräs körsbärstomaterna i 2 msk olivolja, strö över 1 msk socker så det smälter och tillsätt 2 msk smör och låt allt sjuda ihop tills det får jämn och karamelliserad yta.
  7. Portionera aubergineröran i parmesankorgarna och garnera med de glaserade körsbärstomaterna
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Giovanna - Vasa

Visa alla recept från Giovanna - Vasa