Hel kyckling à la Silvia

1h 15 min
4
Hel kyckling à la Silvia
Foto: TV4

Hel kyckling fylld med nötmix och russin samt köttfärsris Serveras med en Medelhavssallad med smak av citrus och mynta.

Vintips från Gina
Ksara rött

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


27 september 2011
Visa mer
1h 15 min
4

Du behöver

Kycklingens fyllning

  • 250 g köttfärs
  • 1,5 dl grötris
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl mandel utan skal
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl cashewnötter
  • 0,5 dl pinjenötter
  • lite riven muskot
  • 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel)

Kryddning av kycklingen

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 msk chilipulver
  • 1 msk koriander
  • 1 msk grillkrydda
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 st stekpåse (glöm inte att klippa av påsens ena hörn)

Medelhavssallad

  • 1 st gurka
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk torr mynta (kryddburk)
  • lite chilipulver
  • 1 st citron
  • 5 msk olivolja

Gör så här

  1. Fyllning
    Lägg russin i en skål med varmt vatten och låt stå i cirka 5 minuter.
  2. Stek upp köttfärsen i smör.
  3. Rosta nötterna lite lätt i en stekpanna.
  4. När köttfärsen är färdigstekt blandar man ner nötter, russin och ris med 2 dl vatten och låt koka i cirka 2 minuter.
  5. Kycklingkrydda
    Värm ugnen till 200-250 grader.
  6. Krydda kycklingen utanpå och lägg in kycklingen i stekpåsen.
  7. Fyll kycklingen med köttfärsblandningen och tillaga i ugn i cirka 200-250 grader i cirka 1 timme.
  8. Klipp upp påsen och servera kycklingen hel.
  9. Medelhavssallad
    Skär gurkan i 4 delar (lodrätt).
  10. Hacka grönsakerna i stora tärnor och blanda ihop med olivolja, citron och mynta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept