Grädd- och mannagrynsfylld smördegsbakelse

Grädd- och mannagrynsfylld smördegsbakelse
Foto: TV4

Grädd- och mannagrynsfylld smördegsbakelse

Av: Gina - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

Grädd- och mannagrynsfylld smördegsbakelse med krossade pistage nötter. Serveras med hemlagad sirap med smak av blomextrakt.

Vintips från Gina
Ksara rosé

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Smördeg

  • 1 förp smördeg [ca 10 st smördegsplattor]
  • 1 msk pistagenötter, finhackade

Fyllning

  • 3 dl grädde
  • 3 dl standardmjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk vaniljsocker

Sirap

  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk rosenvatten
  • 0,5 msk blomvatten

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten, blom- och rosvatten.
  2. Låt koka i ca 10-15 min.
  3. Låt svalna.
  4. Placera smördegsplattorna på smörpapper på en ugnsplåt.
  5. Fyll smördegsplattans mitt med cirka 1.5 msk och vik till trekant.
  6. Ta en gaffel och tryck ner ordentligt i längs med vikningens kant.
  7. Grädda på 200 grader i cirka 10 minuter tills de får gyllenbrun färg.
  8. Servera med sirap och strödd pistage på.