Grädd- och mannagrynsfylld smördegsbakelse

30 min
6
Grädd- och mannagrynsfylld smördegsbakelse
Foto: TV4

Grädd- och mannagrynsfylld smördegsbakelse med krossade pistage nötter. Serveras med hemlagad sirap med smak av blomextrakt.

Vintips från Gina
Ksara rosé

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


27 september 2011
Visa mer
30 min
6

Du behöver

Smördeg

  • 1 paket smördeg (ca 10 st smördegsplattor)
  • 1 msk pistagenötter (finhackade)

Fyllning

  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 2 msk maizena
  • 1 msk vaniljsocker

Sirap

  • 4 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk rosvatten
  • 0,5 msk blomvatten

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten, blom- och rosvatten.
  2. Låt koka i ca 10-15 min.
  3. Låt svalna.
  4. Placera smördegsplattorna på smörpapper på en ugnsplåt.
  5. Fyll smördegsplattans mitt med cirka 1.5 msk och vik till trekant.
  6. Ta en gaffel och tryck ner ordentligt i längs med vikningens kant.
  7. Grädda på 200 grader i cirka 10 minuter tills de får gyllenbrun färg.
  8. Servera med sirap och strödd pistage på.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept