Saffransdoftande quornbitar med fänkål och äpple

Saffransdoftande quornbitar med fänkål och äpple
Foto: GI Viktkoll

En god vegetarisk rätt som är enkel att laga och smakar underbart.

5 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liten romanesco eller färsk broccoli
  • 1 st lök
  • 2 st röda äpplen
  • 0,5 st fänkål, skivad
  • 1 msk olja
  • 1 paket quornbitar
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar

Tillbehör

  • sallad
  • granatäpple
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Dela romanesco eller broccoli i buketter. Skala och strimla löken. Tärna äpplena.
  2. Fräs quornbitarna i lite olja tills de fått fin gyllenbrun färg.
  3. Lägg i grönsakerna, vattnet och saffranen och rör om ordentligt. Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra under lock i cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt äppelbitarna och krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept