Juliga quornfärsbiffar med rödbetsslaw

Juliga quornfärsbiffar med rödbetsslaw
Foto: GI Viktkoll
4

Du behöver

  • 1 pkt quornfärs
  • 3 msk havregryn
  • 3 msk vatten
  • 3 st ägg
  • 2 tsk tamarisoja
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0,5 krm mald nejlika
  • salt
  • peppar
  • rapsolja eller smör till stekning

Rödbetsslaw:

  • 1 st Rödbeta
  • 2 dl strimlad vitkål
  • 1 st gul lök
  • 0,5 tsk kummin
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala rödbetan och löken. Strimla eller riv grönsakerna fint. Blanda samman grönsakerna med kryddor, yoghurt och majonnäs. Blanda samman vatten, havregryn och ägg och låt svälla några minuter. Blanda med färs, soja och kryddor.
  2. Forma färsen till 8 små biffar och stek försiktigt i stekpanna. Du kan annars steka biffarna i ugn på 225° i 20 minuter. Servera med rödbetsslaw.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept