Lammbringa i dillsås med limabönor

Lammbringan ska rimmas i kylen i över natten och sedan kokas i 3-4 timmar. Det gör att du kan dela upp arbetet och börja två dagar innan den ska serveras. Vid servering tar det dock högst en kvart att få middagen på bordet.

19 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg urbenad färsk lammbringa
  • 4 msk salt (till rimning)
  • 1 msk grovmalen svarteppar
  • 3 st lagerblad
  • 5-6 kryddpepparkorn

Sås:

  • 1 knippa dill
  • 1 dl mellangrädde

Till servering:

  • 5 dl kokta limabönor

Gör så här

  1. Dag 1: Putsa bort eventuellt onödigt fett från lammbringan. Gnid in den ordentligt med salt och svartpeppar. Rulla ihop bringan med köttsidan utåt. Bind ihop med bindgarn och rimma i kylen i 4-6 timmar. Koka limabönorna enligt anvisningen på paketet. Kyl bönorna och förara i kylen.
  2. Dag 2: Lägg rullen i en kastrull och slå på kallt vatten tills det täcker köttet. Lägg i lagerblad och kryddpepparkorn och koka upp. Skumma bort skummet som bildas, sänk värmen och låt köttet sjuda i 3-4 timmar. Köttet ska ha en innertemperatur av 60°. Svep in köttrullen i folie eller smörpapper och låt svalna. Sila buljongen. Förvara kött och buljong i kylen.
  3. Dag 3: Värm ugnen till 175°. Hacka dillen fint. Koka upp den silade buljongen med grädden. Rör ner dillen och bönorna. Lägg såsen i en serveringsform. Skär köttet i centimetertjocka skivor och placera köttskivorna ovanpå. Värm i ugnen i ca 7 minuter eller tills köttet är varmt rakt igenom.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept