Soppgryta med kyckling

En soppig gryta med kyckling som serveras i varma och djupa tallrikar. Mums!

20 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liter kycklingbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 krm curry
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st röda paprikor
  • 100 g minimajs
  • 100 g broccoli
  • 100 g färsk sparris
  • 100 g sockerärter

Gör så här

  1. Pressa saften ur citronen. Skala schalottenlökarna och hacka dem fint. Ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Bryt broccolin i buketter och skär sparrisen i mindre bitar. Skär kycklingfileerna i sneda remsor.
  2. Fräs löken och curryn i olja och häll på buljongen. Koka upp buljongen och tillsätt vin, citronsaft, salt och peppar. Lägg i kycklingfiléerna och koka upp. Sjud på svag värme några minuter.
  3. Tillsätt paprika, minimajs och broccoli och låt sjuda ytterligare några minuter. Lägg sist i sparris och sockerärter och låt sjuda ytterligare några minuter. Servera i varma, djupa tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept