Parmalindad kycklingfilé och bönsallad med soltorkade tomater

Kyckling lindad med parmaskinka är jätte gott! Servera tillsammans med en sallad på nyttiga bönor och soltorkade tomater så är rätten fulländad.

19 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer (á 90-120 g)
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 blad färsk salvia
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 msk olivolja till stekning

Bönsallad:

  • 200 g kokta kidneybönor
  • 200 g kokta black eye bönor
  • 100 g soltorkade tomater i olja, avrunna och skivade
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 msk olivolja till löken
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 knippe persilja

Dressing:

  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och malen vit peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Bryn kycklingen och krydda med salt och peppar. Lägg på ett salviablad på var kycklingfilé och linda parmaskinkan runt. Lägg paketen i en ugnssäker form med skarven neråt. Ugnsbaka i 15 -16 min.
  2. Skala och skiva rödlöken. Hacka basilika och persilja. Fräs löken i olja i en stekpanna. Lägg i bönor och soltorkade tomater. Värm lätt och avsluta med att tillsätta örterna. Slå över dressingen.
  3. Servera salladen varm eller kall tillsammans med kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept