Grillad kyckling med grillade grönsaker

Kyckling är magert kött. Grilla din kyckling med härliga smaker och servera med grönsaker som även dem är grillade.

21 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st små kycklingfiléer
  • 4 st kycklinglårfiléer
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk grovamlen svartpeppar
  • salt och malen vitpeppar

Grillade grönsaker:

  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 250 g broccoli
  • 1 st röd parika
  • 2 st tomater
  • 2 st grön spansk peppar
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk rapsolja till grillnng

Till servering:

  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Torka av kycklingköttet och pensla med olja. Krydda på båda sidor med vitlökspulver, spiskummin, salt och peppar. Skala och ansa moroten. Skär den i mindre bitar. Skala och strimla löken. Bryt broccolin i buketter. Lägg dem i en bunke och droppa över 1 tsk rapsolja. Blanda noga. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Skär tomaterna i klyftor. Dela de spanka pepparfrukterna och ta bort kärnorna. Skär i stora bitar.
  2. Grilla först kycklingköttet på medelvärme i ca 4 minuter per sida. Köttets innertemperatur ska vara 72-75°. Lägg upp köttet och håll det varmt. Gör ren pannan genom att skölja den hastigt med hett vatten.
  3. Hetta upp pannan och lägg i grönsakerna. Grilla morot, lök och broccoli i ca 4 minuter på hög värme. Tillsätt paprikan och grilla en halv minut. Lägg i tomater och spansk peppar, droppa över lite mer rapsolja och grilla någon minut till. Ta upp grönsakerna, krydda med salt och peppar och droppa över olivolja och citronsaft. Servera till kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept