Harissamarinerad kycklingschnitzel

Harissamarinerad kycklingschnitzel
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Harissamarinerad kycklingschnitzel

9 ingredienser

En saftig kyckling med lagom hetta!

Hälsomotiv
Kycklingfilé är magert och bra protein. Att använda starka kryddor som harissa ökar förbränningen.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 0,5 dl rostade sesamfrön

Marinad:

  • 1 dl harissa, kryddpasta
  • 0,5 msk hela korianderfrön
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saften av citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i två delar på längden.
  2. Banka ut fileérna mellan två plastpåsar till tunna schnitzlar.
  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en mixer.
  4. Lägg kycklingen i marinad ca en timme.
  5. Grilla kycklingen ca 3 min på varje sida, tills den är genomstekt.
  6. Strö över sesamfrön.