Harissamarinerad kycklingschnitzel

Harissamarinerad kycklingschnitzel
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En saftig kyckling med lagom hetta!

Hälsomotiv
Kycklingfilé är magert och bra protein. Att använda starka kryddor som harissa ökar förbränningen.

15 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 0,5 dl rostade sesamfrön

Marinad:

  • 1 dl harissa kryddpasta
  • 0,5 msk hela korianderfrön
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 st citron, saften av citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i två delar på längden.
  2. Banka ut fileérna mellan två plastpåsar till tunna schnitzlar.
  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en mixer.
  4. Lägg kycklingen i marinad ca en timme.
  5. Grilla kycklingen ca 3 min på varje sida, tills den är genomstekt.
  6. Strö över sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept