Skinklåda

GI Viktkoll

Skinklåda

8 ingredienser

En härligt krämig låda med skinka är enkelt och gott!

Ingredienser

portioner
  • 300 g rökt skinka
  • 0,5 purjolök
  • 2 tsk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 tsk tomatpuré
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skär skinkan i små tärningar och bryn dem i smör. Ta upp och lägg över i en ugnssäker form. Snitta purjon på längden och skölj noga. Skär i strimor och fräs i smör. Lägg över i ugnsformen.
  2. Vispa grädden till fast skum. Rör ner passerade tomater och tonatpuré. Krydda med salt och peppar och bre smeten över skinkan och purjon i formen.
  3. Grädda rätten i ugnen i 20-25 minuter eller tills ytan fått fin färg.