Champinjonbiff med ost, tomat och skinka

Gratinerade biffar med champinjoner och skinka är väldigt gott. Serveras tillsammans med ugnsbakade tomater.

19 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor utskuren biff á 150 g
  • 4 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 st gul lök
  • 5 dl skivade färska champinjoner
  • 4 skivor källarrökt skinka
  • 4 droppar tabasco
  • 3 dl riven lagrad grevé 17 %

Till tomaterna:

  • 4 st tomater
  • 4 tsk dijonsenap
  • 4 tsk balsamicovinäger
  • flingsalt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skär rejäla kryss i tomaterna med en vass kniv. Tillsätt en tesked senap i varje tomat. Ugnsbaka tomaterna i ca 10 minuter. Strö över lite flingsalt och stänk över balsamicovinäger före servering.
  2. Platta ut biffarna med knytnäven eller banka lätt med en köttbankare. Krydda båda sidor med salt och peppar. Låt 2 msk smör bli brunt i het stekpanna. Stek biffarna ca 3-4 minuter på varje sida på medelvärme.
  3. Höj ugnsvärmen till 275° och grill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept