Ugnsrostade grönsaker med svamp

Det här är tillbehöret du inte klarar dig utan I GI-köket. Grönsaker kan du rosta i ugnen om ni är flera runt bordet eller i en stekpanna om du är ensam.

17 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 st zucchini
  • 1 st aubergine
  • 1 st röd paprika
  • 6 st färska champinjoner
  • 2 tsk smör
  • Rapsolja till plåten
  • Flingsalt, efter smak
  • Grovmalen svartpeppar, efter smak
  • 2 msk olivolja
  • eventuellt färska örter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Skölj och ansa grönsakerna.
  3. Strimla purjolöken.
  4. Tärna kålrabbi, zucchini och aubergine.
  5. Ansa och tärna paprikan.
  6. Borsta champinjonerna och tärna dem.
  7. Lägg de tärnade champinjonerna i kall stekpanna.
  8. Hetta upp och låt vätskan fräsa ur svampen.
  9. Lägg i smöret och fräs svampen.
  10. Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker blandat med svampen.
  11. Rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg.
  12. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar.
  13. Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering.
  14. Strö eventuellt över hackade färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept