Saltbakad rödbeta med citrusfärskost och örtsallad

Saltbakad rödbeta med citrusfärskost och örtsallad
Foto: GI Viktkoll

Det här receptet är från GI Viktkoll och har komponerats ihop i samarbete med Huvudstagård. Den färglada och goda rödebtan får ta plats och får sällskap av en fräsch sallad med örter.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-8 stora rödbetor
  • 200 g grovt havssalt
  • 200 g Philadelphiaost
  • 200 g grekisk yoghurt
  • 1 st apelsin
  • 1 st citron
  • 1 tsk råsocker
  • 4-8 kvistar färsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 påse färdigblandad sallad med skott och örter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala rödbetorna.
  3. Skär av toppen och roten så att de kan stå stadigt.
  4. Gör ett kryss halvvägs ner i rödbetan. Tryck ned en kvist timjan i varje och strö lite grovsalt i.
  5. Ställ rödbetorna på en plåt som är täckt med ett tunt lager av grovsalt. Baka av i ugnen ca 25 minuter.
  6. Riv skalet på apelsinen och citronen. Pressa ur saften ur båda frukterna.
  7. Mixa skalet och saften med philadelphiaost, yoghurt och råsockret i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera på en bädd av örtsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept