Spenat -och ostterrin med böckling och knipplök

En rätt med smak av spenat, böckling och lök. Något att äta om man längtar till sommaren.

Tips:
Terrinen kan annars värmas någon minut i mikrougn.

19 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g djupfryst bladspenat
  • 100 g färskpotatis
  • 150 g riven prästost, 17%
  • 1 krm riven muskotnöt
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 2 st böcklingar
  • 2 st knipplökar
  • 2 st rädisor

Gör så här

  1. Förbered dagen innan: Låt spenaten tina till hälften. Värm ugnen till 120°. Bred ut plastfilm i en ugnssäker form, ca 20 X 25 cm. Ta så mycket plast att en bit även räcker att täcka över terrinen med. Tvätta och skrubba potatisen noga och skär den i ytterst tunna skivor. Riv osten. Ansa och strimla löken.
  2. Blanda spenat, potatis, ost och lök. Krydda med salt, peppar och riven muskot. Lägg blandningen på plasten i formen. Täck över med plasten och baka terrinen i ugnen i 1 1/2 timme. Ta ut den, placera en tyngd ovanpå och låt terrinen stå kallt över natten.
  3. Dag 2: Värm ugnen till 175°. Rensa böcklingen och skiva rädisorna tunt. Skär terrinen i centimetertjocka skivor. Värm i 5 minuter i ugnen. Dekorera med böckling och rädisor före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept