Soppgryta med quorn

En härlig soppgryta med vegetarisk quorn.

21 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g quornbitar
  • 1,25 liter gönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 tsk rapsolja
  • 100 g broccoli
  • 100 g blomkål
  • 2 röda paprikor
  • 200 g färsk spenat
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm kajenn
  • 1 dl svarta oliver
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala löken och hacka den fint. Ansa paprikorna och skär dem i bitar. Bryt broccolin och blomkålen i buketter. Ansa och skölj spenaten och ta bort grova bladnerver.
  2. Fräs löken i olja och häll på buljongen. Koka upp buljongen och tillsätt blomkål och broccoli och låt sjuda några minuter. Lägg i quornbitarna och koka upp. Sjud på svag värme några minuter. Krydda med timjan, kajenn
  3. Lägg i paprikan och oliverna och låt sjuda ytterligare några minuter. Servera i varma, djupa tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept