Quornfilé med kokosmjölk, grönsaker och örtbulgur

En god vegetarisk rätt med quorn och grönsaker.

21 maj 2008
4

Du behöver

  • 800 g quornfiléer
  • 1,5 msk rapsolja
  • 2 dl kokosmjölk light
  • 2 dl bulgur
  • 1 knippa persilja
  • salt

Grönsaker:

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st röd spansk peppar
  • 1 st morot
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 5 st färska champinjoner
  • 1 st röd paprika
  • 2 msk riven färsk ingefära

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök fint. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint. Skala moroten och skär den i strimlor med hjälp av en rotfruktsskalare. Bryt blomkålen i buketter. Borsta av och skiva champinjonerna. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Skala och riv ingefäran. Skär varje quornfilé i fyra delar.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i rapsolja. Ta upp och woka sedan blomkål och champinjoner. Maka upp dem på kanten av woken och woka morot och paprika en kort stund. Lägg tillbaka lök, vitlök och chili, rör om och krydda med ingefära.
  3. Tillsätt quornfilébitarna och fräs en kort stund. Häll i kokosmjölken, koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Salta bulguren och och rör ner persiljan före servering. Servera woken till bulguren.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept