Grönsakspytt med köttfärsbiff och gorgonzolasås

Pytt på grönsaker som serveras med en köttfärsbiff och sås på den krämiga osten gorgonzola.

23 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st aubergine (ca 400 g)
  • 1 st zucchini (ca 400 g)
  • 0,33 st purjolök
  • 0,5 st röd paprika
  • 4 st sparrsistjälkar
  • salt och malen svartpeppar
  • rapsolja att steka i

Köttfärsbiffar:

  • 600 g nötfärs
  • 3 msk vatten
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk riven gul lök
  • salt och malen vitpeppar

Gorgonzolasås:

  • 2 dl grädde
  • 50 g gorgonzola
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tärna auberginen och zucchinin. Ansa, skölj och skala purjolöken. Skär den i skivor. Ansa sparrisen och skär av den nerdersta biten. Skär stjälkarna i mindre bitar. Skär paprikan i tärningar.
  2. Fräs auberginen. Sänk värmen och låt den steka färdigt. Ta upp den coh fräs sedan zucchini och purjo. Blanda ner den frästa zucchinin i pannan. Lägg ner paprika och sparris och låt pytten bli genomvarm. Krydda med salt och malen svartpeppar före servering.
  3. Skala lök och vitlök till biffarna. Riv fint på rivjärn. Blanda samman färs, vatten, lök och kryddor och rör till en smidig färs. Forma biffar med vattensköljda händer och lägg på en skärbräda. Stek biffarna i omgångar i en stekpanna och håll biffarna varma. Hetta upp grädden i en kastrull och låt osten smälta i den. Sänk värmen till medelvärme och låt koka ihop. Servera biffarna till såsen och pytten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept