Grillad halloumi med rucolasallad, svarta bönor och avokado

Grillad halloumi med rucolasallad, svarta bönor och avokado
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Denna sallad med grillad halloumi, ruccola, bönor och avokado är bara så god. Måste testas!

5 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 pkt halloumi
  • 150 g kokta svarta bönor
  • 1 knippe rucolablad
  • 150 g blomkål
  • 1 st avokado
  • salt och malen vitpeppar

Vinägrett:

  • 0,25 dl balsamvinäger
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 0,75 dl olivolja
  • salt och malen vit peppar
  • 1 msk finhackad färsk röd spansk peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar till vinägretten.
  2. Dela chilifrukten på längden, kärna ur och hacka fruktköttet fint. Rör ner i dressingen.
  3. Låt bönorna rinna av.
  4. Ansa rucolabladen och bryt blomkålen i buketter.
  5. Blanda bönor, rucola och blomkål i en skål.
  6. Dela avokadon, ta bort kärnan och tärna fruktköttet.
  7. Vänd ner vinägretten och krydda med salt och peppar.
  8. Skíva halloumin i centimetertjocka skivor. Grilla osten i en grillpanna eller stek i en stekpanna på medelvärme tills den har fått en gyllene färg. Lägg skivorna överst på salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept