Fin fredagsquorn med grönsakswok

Vegetarisk qourn som serveras med wokade grönsaker.

21 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g quornfilé

Marinad:

  • 0,5 dl olja
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 krm malen vitpeppar

Till servering:

  • rädisor
  • strimlad isbergssallat

Wokade grönsaker:

  • 0,25 st vitkålshuvud
  • 0,5 st rödkålshuvud
  • 1 st rödlök
  • 1 liten zucchini
  • 100 g broccoli
  • 1 röd paprika
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 st röd spansk peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tamarisoja
  • rapsolja att woka i

Gör så här

  1. Blanda samman olja, soja och peppar till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll över marinaden. Knyt till påsen och låt kycklingen marinera i kyl i 1 timme eller över natten.
  2. Värm ugnen till 175°. Lägg quornfiléerna i en smord ugnssäker form och baka dem i ugnen i 15-20 minuter. Skär rädisorna och sallaten i strimlor.
  3. Skär upp quornfiléerna snett i skivor och arrangera på varmt serveringsfat med rädisor och sallat.
  4. Wokade grönsaker:
  5. Ansa kålen och skär den i strimlor. Skala och strimla löken. Skär zucchinin och paprikan i strimlor. Bryt broccolin i buketter.
  6. Skala och riv ingefäran och lägg den i en skål. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint. Lägg hacket i skålen tillsammans med ingefäran. Pressa ner vitlöken och häll i tamarisojan.
  7. Hetta upp lite rapsolja i en stor stekpanna eller wok. Woka grönsakerna på hög värme i turordning. Ta upp de olika sorterna och när alla sorter är wokade, blanda dem i woken. Slå på blandningen i skålen och rör om. Hetta upp före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept