Citrussallad med mascarponekräm och pecannötter

Sallad på citrus som serveras med kräm av mascarpone och till det pecannötter. Syrligt och gott!

19 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g mascarpone
  • 1 dl finhackade pecannötter
  • 2 msk sockerersättning
  • 16-18 färska basilikablad
  • 2 msk lättcrème fraiche

Citrussallad:

  • 1 st citron
  • 2 st apelsiner
  • 1 st blodgrape
  • 1 st lime
  • 1 kruka citronmeliss
  • 1 msk sockerersättning

Gör så här

  1. Mascarponekräm: Hacka pecannötterna fint. Strimla basilikabladen fint. Blanda samman mascarpone, nötter, sockerersättning, basilika och crème fraiche. Låt stelna i kyl i 1 timme.
  2. Citrussallad: Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på citronen, apelsinerna och grapefrukten. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Skala även limen och skär ut hinnfria klyftor på samma sätt. Plocka bort bladen från citronmelissen och strimla dem fint. Varva citrusklyftorna med citronmelissbladen och sockerersättningen i en skål.
  3. Servera mascarponekrämen till citrussalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept