Salviafilé med chili

Fläskfilé med smak av salvia och chili är väldigt gott. Prova detta recept och bedöm själv.

19 maj 2008
Visa mer

Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 4 msk hackad spansk peppar
  • 4 msk hackad färsk salvia
  • 2 msk rapsolja
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och hacka den spanska pepparen. Repa salviabladen av stjälkarna och hacka bladen fint. Pensla filén runtom med olja och klappa in chili och salvia. Låt vila i kryddorna ett par timmar eller över natten.
  2. Värm ugnen till 225°. Krydda filén runt om med salt och peppar. Stek eller grilla filén runt om, så att den får fin yta. Lägg filén i en långpanna och efterstek i ugnen i ca 30 minuter. Innertemperaturen ska vara 72°. Låt köttet vila i smörpapper eller aluminiumfolie i 10 minuter.
  3. Skär den färdigstekta filén i skivor före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept