Vinkokta torskfiléer

Vinkokta torskfiléer
Foto: Lena Holmsäter
2

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 1,5 dl vitt vin eller fiskbuljong
  • 200 g rucolablad

Till servering:

  • riven eller hyvlad parmesanost
  • grovkrossad svarteppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj rucolabladen och lägg dem på ett serveringsfat.
  2. Riv parmesanosten och pressa ut saften ur citronen.
  3. Använder du djupfryst fisk ska den tinas till hälften. Skär den i skivor.
  4. Koka sedan upp vinet eller buljongen, lägg i fisken och sjud på svag värme tills fisken är genomkokt.
  5. Ta upp fisken med hålslev och lägg den på rucolabladen.
  6. Häll på citronsaften och strö över parmesanost.
  7. Avsluta med att mala över rikligt med svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept