Roberts fisk

Ugnsgratinerad fisk med smak av curry och kajennpeppar. Enkelt och gott!

19 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g djupfryst fiskfilé
  • 1 st purjolök
  • 1 msk curry
  • 2 st ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till formen och till stekning
  • 100 g riven cheddar

Gör så här

  1. Tina fisken.
  2. Värm ugnen till 225°.
  3. Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken.
  4. Lägg en aluminiumfolie över och låt fisken koka under folien tills den är ogenomskinlig och genomkokt. Den ska ha en innertemperatur på 70°.
  5. Ta ut fisken när den är klar och dela den i mindre bitar. Sänk ugnstemperaturen till 175°.
  6. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör och krydda med curry. Lägg den frästa purjon ovanpå fisken.
  7. Vispa äggen, rör ner grädden och krydda med kajenn, salt och vitpeppar.
  8. Slå blandningen över innehållet i formen. Strö över osten.
  9. Ställ in fisken i ugnen och låt den stå där i ca 30 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept