Fiskpanna med körvel

Fisk är nyttigt och gott! Variera veckans fiskrätt och pröva den här fiskpannan med smak av körvel.

19 maj 2008
Visa mer

Du behöver

  • 800 g fast, vit fiskfilé
  • 4 st stora potatisar
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kruka färsk körvel
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen, tärna den och lägg den i kallt vatten. Skala och hacka schalottenlökarna. Låt potatistärningarna rinna av i durkslag. Fräs löken i smör i en panna. Pressa ner vitlöken och lägg i potatisen. Slå på fiskbuljongen och grädden och krydda med salt och peppar. Koka upp och låt puttra ordentligt under lock i 15-17 minuter.
  2. Skär det halvtinade fiskblocket i tärningar. Lägg fisktärningarna i grytan tillsamman med potatisen, låt koka upp och låt sedan sjuda i ca 10 minuter eller tills fisken är vit rakt igenom och potatisen är helt mjuk. Känn på potatisen med en tandpetare.
  3. Hacka körveln och strö över grytan före servering.
  4. Visst kan du äta potatis med GI-metoden! I alla fall i balansfasen. Det här receptet passar utmärkt när du har tränat och kroppen behöver kolhydrater med högt GI. Det vita vinet kan bytas ut mot fiskbuljong och den färska körveln mot torkad. Servera med haricots verts eller sockerärter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept