Fisk med bacon och purjo

Den här fisken tillagas i ugn med krämig sås på och knaprigt bacon. En ljuvlig blandning av olika smaker.

19 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g djupfryst fiskfilé
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 1 st purjolök
  • 3 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar
  • olja till formen+ till stekning

Gör så här

  1. Tina fiskblocken till hälften. Värm ugnen till 225°. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och låt baconet fräsa. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken och fräs den i olja.
  2. Blanda grädden med salt och peppar. Skär fisken i skivor och lägg i en smord, ugnssäker form. Lägg på purjolöken och slå över grädden. Strö baconet överst.
  3. Baka rätten i ugnen i ca 30 minuter. Fisken ska ha en innertemperatur på 70°.
  4. Servera med kokta grönsaker och sallad. I Balansfasen passar det bra även med ris eller potatis
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept