Champinjongratinerad fiskfilé

Fiskfilé gratinerad i champinjoner och crème fraiche är en god middag. Servera fisken tillsammans med kokta grönsaker och en god sallad.

19 maj 2008
Visa mer

Du behöver

  • 800 g djupfryst fiskfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • smör till formen+stekning
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Borsta champinjonerna och skär dem i skivor. Lägg dem i kall panna och hetta upp. Låt vattnet puttra ut, lägg i lite smör och fräs champinjonerna.
  2. Lägg fiskblocket i en smord, ugnssäker form. Lägg champinjonerna ovanpå. Blanda samman buljong och crème fraiche med salt och peppar. Häll blandningen över fisken. Strö över den rivna osten.
  3. Gratinera fisken i ca 30 minuter eller till en innertemperatur på 70°.
  4. Servera med kokta grönsaker och sallad. I Balansfasen passar det bra även med ris eller potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept