Dragonkryddad lax med pecannötter

4

Du behöver

  • 600 g skinnfri laxfilé

Marinad:

  • 1 st rivet skal av apelsin
  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 msk hackad färsk dragon

Till ugnsbakningen:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl hackade pecannötter
  • 1,5 msk dragon
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tvätta apelsinen noga, pressa ut saften och riv skalet.
  2. Hacka dragonen och spara 1 1/2 msk till nöttäcket.
  3. Blanda samman apelsinskal, apelsinsaft, olivolja och dragon.
  4. Låt laxen dra i marinaden en timme i en tillsluten plastpåse i kyl.
  5. Sätt ugnen på 180° och smörj en ugnssäker form.
  6. Låt marinaden rinna av och lägg laxen i formen.
  7. Pensla laxen med dijonsenap.
  8. Strö över pecannötterna och resten av dragonen.
  9. Ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills laxen har nått en innertempertur på 72°.
  10. Servera gärna med en bönsallad. (Se separat recept: "En läcker bönsallad med smak av fransk senap")
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept