Sommartallrik

En härlig tallrik med en blandning av grönsaker, ägg, fisk med mera. Riktigt somrig och lätt rätt.

21 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 st liten burk röd stenbitsrom
  • 4 msk gräddfil
  • 4 skivor rökt eller gravad lax
  • 4 st kokta, kalla potatisar
  • 8 st sillbitar
  • 1 st sats gubbröra
  • 1 st sats kräftskagenröra
  • 4 st färska champinjoner
  • 4 st rädisor
  • 8 st körsbärstomater
  • 1 st liten burk haricots verts
  • 1 st röd paprika
  • 4 st grönsallatsblad

Till dekoration:

  • finskuren gräslök
  • röd eller gul lök

Gör så här

  1. Skala äggen och dela dem i halvor. Skär potatisarna i skivor. Borts champinjonerna noga och skiva dem. Skölj och skiva rädisorna. Låt bönorna rinna av. Ansa paprikan och strimla den. Skölj sallatdbladen och låt dem rinna av. Skär löken i fina strimlor och gräslöken smått.
  2. Lägg sallatsbladen på fyra tallrikar. Lägg på paprika, bönor, lax, champinbjoner, potatis och ägg. Klicka på gubbröra och kräftskagenröra. Lägg på äggen, klicka på gräddfil och lägg på stenbitsrom.
  3. Lägg sillbitarna på potatisskivorna och rädisskivorna på champinjonerna. Dekorera med körsbärstomater, lök och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept