Omelettpannkaka med färskost och rucolapesto

Omelettpannkaka med färskost och rucolapesto
Foto: Lena Holmsäter
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Omelettpannkaka med färskost och rucolapesto

17 ingredienser

Gott med GI: Gör en rullle av omelettpannkaka som du fyller med egentillverkad färskost och rucolapesto.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • rapsolja, att steka i

Färskost:

  • 1 dl gräddfil
  • 4 dl filmjölk
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Rucolapesto:

  • 100 g rucolasallad
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5-1 dl olivolja
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Färskost: Värm filmjölken tills den börjar dela på sig. Ta av från värmen och rör ner vinäger, salt och peppar.
  2. Häll blandningen i en silduk eller kaffefilter. Låt stå i rumstemperatur tills den blivit fast.
  3. Rucolapesto: Rosta pinjenötterna i torr panna. Skala vitlöksklyftan. Riv parmesanen.
  4. Mixa rucola och persilja med olja och nötter. Krydda med salt och peppar.
  5. Pressa ner vitlöken och blanda ner parmesanen.
  6. Pannkakor: Mixa äggen med stavmixer eller vispa dem med ballongvisp. Krydda med salt och peppar.
  7. Stek pannkakor av äggsmeten och låt svalna.
  8. Bred ett lager av färskosten och pensla sedan ett lager av peston.
  9. Rulla sedan ihop pannkakan till en rulle som du slår in i en plastfolie. Låt ligga under natten.
  10. Skär i 1 cm tjocka skivor före servering.