Äggröra med serranoskinka

Laga en krämig äggröra till frukost. Det tar inte lång tid och smakar utmärkt tillsammans med serranoskinka.

17 augusti 2010
4

Du behöver

  • 8 st ägg
  • 3 msk vatten
  • Salt, efter smak
  • Malen vitpeppar, efter smak
  • 2 msk smör
  • 4 msk hackad gräslök
  • 0,5 st röd paprika
  • 8 skivor Serranoskinka

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Lägg skinkan på en plåt och rosta i ugnen i ca 5 minuter.
  3. Dela och hacka paprikan.
  4. Vispa sönder äggen med en gaffel tillsammans med vatten, salt och peppar i en rejäl skål.
  5. Lägg i smör i en stor, tjockbottnad kastrull.
  6. Hetta upp smöret på svag värme. Smöret ska bara smälta, inte ta färg.
  7. Häll äggröran i kastrullen och rör om med en träslev tills röran är krämig.
  8. Tillsätt gräslök och paprika.
  9. Servera äggröran med den rostade serranoskinkan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept