Äggröra med serranoskinka

Laga en krämig äggröra till frukost. Det tar inte lång tid och smakar utmärkt tillsammans med serranoskinka.

17 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st ägg
  • 3 msk vatten
  • Salt, efter smak
  • Malen vitpeppar, efter smak
  • 2 msk smör
  • 4 msk hackad gräslök
  • 0,5 st röd paprika
  • 8 skivor Serranoskinka

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Lägg skinkan på en plåt och rosta i ugnen i ca 5 minuter.
  3. Dela och hacka paprikan.
  4. Vispa sönder äggen med en gaffel tillsammans med vatten, salt och peppar i en rejäl skål.
  5. Lägg i smör i en stor, tjockbottnad kastrull.
  6. Hetta upp smöret på svag värme. Smöret ska bara smälta, inte ta färg.
  7. Häll äggröran i kastrullen och rör om med en träslev tills röran är krämig.
  8. Tillsätt gräslök och paprika.
  9. Servera äggröran med den rostade serranoskinkan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept