Grillad halloumi med oliv- och tomatsallad

koket.se
Grillad halloumi med oliv- och tomatsallad
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Grillad halloumi med oliv- och tomatsallad

14 ingredienser

20 m

Sallad med grillad halloumi, tomater, gurka och oliver. Serveras med krämig tzatziki.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g halloumiost
  • 6 tomater (stora)
  • 1,5 dl kalamataoliver
  • 1 rödlök, i tunna ringar
  • 1 gurka
  • 1 cosmopolitansallad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl turkisk yoghurt (eller grekisk)
  • 0,5 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Börja med att riva 0,5 gurka. Lägg på en tallrik och salta. Låt stå och dra i 10 minuter, krama sen ur vattnet ur gurkan. Blanda med yoghurt och riv ner vitlöksklyftan samt olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär salladen till munsstora bitar. Lägg i en stor salladsskål. Skär tomaterna i ojämna klyftor. Skala 1 gurka och klyv på längden. Kärna ur genom att dra en sked längs med kärnorna. Skär gurkan i stora tärningar. Lägg gurka och tomater i salladsskålen med rödlöksringar. Droppa över vinäger och olivolja, salta och peppra och vänd runt salladen försiktigt. Strö oliver över.
  3. Dela halloumin i 1 cm bitar. Pensla med olivolja och grilla sen över hög värme i ca 0,5-1 minut per sida. Servera genast med salladen och tzatzikin!