Pastasås med två sorters lax

Gör din egen hemlagade pastasås med lax. Väldigt gott och lite lyxigt i vardagen.

21 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 150 g kallrökt lax i tunna skivor
  • 5 bitar soltorkad tomat
  • 1 st rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • 4 st körsbärstomater
  • 3 dl créme fraiche
  • 1 dl räk- eller fiskbuljong
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Klipp den soltorkade tomaten i strimlor. Skär den rökta laxen i tunna strimlor. Skala och strimla löken och fräs den i oljan.
  2. Skär laxfilén i tärningar. Koka upp buljongen i en liten kastrull, lägg i laxtärningarna och sänk värmen. Låt laxen sjuda på svag värme tills den är genomkokt. Sila av buljongen och spara den. Ställ laxen åt sidan.
  3. Rör ner buljongen i crème fraichen och koka upp. Lägg i tomat, lök och laxtärningar och koka upp. Lägg i den strimlade laxen och körbärstomaterna precis före servering. Krydda med malen vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept