Råris med persiljerot och rättika

4

Du behöver

  • 2 dl råris
  • 2 st persiljerötter
  • 0,5 st rättika
  • 3 st salladslökar, hackade
  • 3 msk riven parmesan
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet, cirka 35 minuter.
  2. Skala och skär persiljerot och rättika i 1 cm stora tärningar. Koka tärningarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotståndet kvar. Det tar cirka 5 minuter. Låt dem rinna av i durkslag.
  3. Sila och skölj riset. Värm det i oljan och vänd ner grönsakstärningarna. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp och dekorera med salladslöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept