Kryddig parmarulle med lingonströssel

Kryddig parmarulle med lingonströssel
Foto: GI Viktkoll

Du kan använda antingen färska eller djupfrysta lingon till den här rätten. Lingonen kan torkas dagen innan rätten lagas. Det ska vara rejält med sting i smaken på strösslet, så du som vågar kan eventuellt tillsätta ännu ett kryddmått kajenn.

22 december 2008
Visa mer
8

Du behöver

  • 8 st skivor parmaskinka
  • 200 g Philadelphia

Lingonströssel:

  • 500 g lingon
  • 2,5 msk rosépeppar
  • 1,2 dl solrosfrön
  • 2 msk torkad basilika
  • 0,5 tsk kajenn

Till dekoration:

  • 1 st kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Värm ugnen till 75 grader. Lägg papperet på plåten och bre ut lingonen på. Torka lingonen i cirka 2 timmar med ugnsluckan på glänt. Blanda samman torkade lingon, rosépeppar, solrosfrön, basilika och kajenn. Smaka av blandningen.
  2. Lägg ut parmaskinkan som tegelpannor på plastfolie. Bre på philadelphian på skinkan, och strö över strössel. Rulla med hjälp av plasten ihop till en hård rulle. Hit kan rätten förberedas. Förvara rullen kallt.
  3. En timme före servering ska rullen läggas i frys. Skär därefter upp i små, knubbiga munsbitar före servering och garnera varje med ett färskt basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept